Blomsterhandler: Sådan forlænger du levetiden på din buket

10 september 2020 Camilla Skøtt

Der findes ikke noget som friske blomster til at live både humøret og indretningen op. Duften og farverne spreder glæde, og blomster er ofte noget, du har fået af én, du holder af – eller af dig selv, fordi du fortjener det. Men hvordan holder du live i buketten?

Ligeså flotte, sprudlende og glædefremkaldende friske blomster er, ligeså triste er visne blomster i brunt vand. Og eftersom buketter ikke ligefrem er billige, har vi spurgt en blomsterhandler i Nørresundby, hvad man skal gøre, hvis man vil have de flotte blomster til at leve længst mulig tid – og heldigvis er det ikke så kompliceret.

Tre tips til at få blomsterne til at holde længere

Der er to ting, du skal holde fokus på, hvis dine blomster skal holde så lang tid som overhovedet muligt. Først og fremmest skal du forberede blomsterne, og dernæst skal du passe dem, så længe de står i vasen.

Vi har samlet tre tips til dig, der vil holde liv i din buket – find dem efter billedet.

1) Giv stilken et snit på skrå

Inden du overhovedet sætter din buket i vand, skal du forberede hver enkelt blomst ved at give selve stænglen et skråsnit. Fjern alle blade nederst på stænglen, så der ikke er nogle blade i vandet, og skær derefter på skrå ca. en centimeter over bunden med en skarp kniv.

2) Pas og plej buketten

Det er en god idé at give dine blomster lidt kærlighed ved at skifte vandet hver dag, og hver anden dag kan du med fordel skære endnu et lille snit på stænglen. Har du holdbarhedsmiddel, så tilsæt det til vandet, så bakterierne holdes nede.

3) Giv vandet den rette temperatur

Om vandet skal være koldt eller varmt er det evige spørgsmål. Svaret er, at urteagtige blomster trives bedst i meget koldt vand, mens hårde stilke trives bedst i varmt.

Flere Nyheder