Bordløber til praksis og pynt

09 oktober 2018 Anders Lundtang Hansen
image

En bordløber til middagsbordet eller de mange festborde sender nok først og fremmest tankerne i retning af en pyntegenstand, hvilket da også er et af de oprindelige formål med en bordløber, men faktisk kan en bordløber så meget andet end at se flot ud: Den kan også binde sammenkomsten sammen.

En bordløber kan bruges til opdeling af, hvor de forskellige ting skal stå på bordet, og så kan den bruges som en uskreven regel om, på hvilken side af den, man spørger om at få overrakt ting fra bordet kontra, hvornår man selv rækker hen og tager det eller skal give det til andre.

Bordløberen kan have samme farve som bordet, men oftest ser man, at bordløberen har en supplerende farve til bordet eller ligefrem en hel kontrastfarve i sig.

Som sagt er en bordløber som udgangspunkt en pyntegenstand til bordet, man kan vælge at bruge den i stedet for en dug eller som kontrast på selve dugen. Man skal dog være opmærksom på, hvad man spiser/laver ved bordet, hvis man eventuelt kan risikere at få pletter på bordet, der kan være svære at fjerne, som en eventuel dug ville kunne have fanget.

Du kan også bruge en tyk bordløber som bordskåner i sig selv, så du slipper for en enkelt bordskåner til hver enkelt varm genstand/ret, og så er den lige til at smide til vask efter brug.

Og angående den sammenhængede tematik, så kan en flot bordløber have et mønster på sig, der siger noget om årsagen til at være samlet om bordet, eller måske fortælle en hel historie i billeder, som man kender det fra gamle sagaer på vægge i kirker og lignende.

Man kan derfor vælge at sy bordløberen selv, men pæne bordløbere kan også købes, uden det behøver koste mange penge, og så sparer man også tiden på det.

Flere nyheder