Bryd vanen med en effektiv alkoholbehandling

26 februar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er dit forbrug af alkohol eskaleret i løbet af de seneste måneder, og har du svært ved at se hvordan du skulle kunne komme i gang med dagen uden en opstrammer fra morgenstunden? Så er du sandsynligvis havnet i et alkoholmisbrug. Og så bør du søge hjælp i form af alkoholbehandling.

Hvorfor alkoholbehandling?

Måske tænker du at det virker overflødigt med en alkoholbehandling. Du kan jo lægge flasken på hylden når som helst – og så stort et problem er det vel heller ikke at du krydrer din hverdag med en lille skarpt i ny og næ? Der er flere usandheder i oven for stående udsagn end du måske lige umiddelbart ville tro.

Hvis du igennem flere måneder har oparbejdet et dagligt overforbrug af alkohol vil det faktisk være endog særdeles vanskeligt at komme ud af dette. Alkohol er en af de mest afhængigheds skabende substanser der findes. Det betyder at kroppen lynhurtigt vænner sig til stoffet – og at den vil begynde at kræve det for at kunne fungere.

alkoholbehandling

Hvis du holder op med at drikke fra den ene dag til den anden risikerer du således at kroppen reagerer meget voldsomt herpå. Du vil gennemleve abstinenser som kan variere fra feberlignende tilstande med svedeture og kulderystelser samt kvalme, opkastninger og smerter i hoved og krop til delirium, depression og selvmordstanker. Disse abstinenser kan vare i op til en uge. Og derfor kan det være endog særdeles fristende at falde tilbage i druk.

Selv om du måske ikke synes dit daglige forbrug af alkohol er noget at tale om er det nærmest stensikkert at dine omgivelser tager notits heraf. Du lever sandsynligvis i en boble af selvfornægtelse mens vennerne langsomt forsvinder og din kæreste eller ægtefælle blot kan se til.

Du kan læse mere om konsekvenserne ved alkoholisme, og få hjælp til behandling, på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder