En tryg og sikker bolighandel med boligadvokat fra Hviid Advokater

24 januar 2017 Astrid Pedersen

Mange mennesker vælger i dag at købe deres bolig frem for at leje den. Dette kan der være mange grunde til: Sikkerhed, fornemmelsen af at have sit eget, mangel på lejeboliger i det område, man gerne vil bo, eller måske endda en form for investering. Desværre falder mange også i de kendte fælder ved boligkøb: De sætter sig for dyrt i forhold til deres forventede indkomst, de overbelåner boligen, de køber over hals og hoved uden at sætte sig ind i samtlige sagforhold omkring boligen, eller de kan simpelt hen ikke få boligen solgt til det beløb, de har købt den til, og er således teknisk insolvente. Mange af disse faldgruber kunne være undgået, hvis alle boligkøbere aliierede sig med en dygtig boligadvokat, og lod ham vejlede sig gennem bolighandelen. 

Den første fejl, mange begår, er at tro at ejendomsmægleren er på deres side. Men selvom ordet ”mægler” indikerer en uvildig part i sagen, er dette så langt fra tilfældet. Jendomsmægleren er nemlig, ifølge Ejendomsmæglerloven af 1. januar 2014, ikke berettiget til at rådgive og vejlede begge parter ved et boligkøb. Derfor vil han typisk vælge at være på sælgers side, da han udelukkende opnår provision ved fuldbyrdet salg. Og hvis han kan lokke dig til at underskrive en købskontrakt uden advokatforbehold, har du samtidig skrevet under på, at du allerede har modtaget kompetent råd og vejledning i forbindelse med købet – også selv om du ikke har! 

Derfor er det en god idé at få fat på en dygtig og erfaren boligadvokat, som kan hjælpe dig til at navigere uden om alle de fælder, som kan få fatale følger for dig og din økonomi. En boligadvokat vil gennemlæse samtlige dokumenter, som vedrører boligen – det være sig alt fra salgsopstillingen til de foreliggende ejendomsvurderingsrapporter, tilstandsrapporten for ejendommen, lokaler statutter og servitutter, kommunale planer i området samt dokumenter fra bestyrelsen og beboerforeningen, som kan afsløre eventuelt planlagte projekter i ejendommen, som kunne have indflydelse på dine månedlige udgifter. Hvis foreningen for eksempel har planlagt, at der skal lægges nyt tag inden længe, vil det typisk blive finansieret gennem et fælles lån – og hvis denne beslutning er taget, er du tvunget til at betale! 

Hos Hviid Boligadvokater tilbyder vi den perfekte sparring partner til dit boligkøb. Boligadvokat Henrik Baastrand kan, med mange års erfaringen inden for feltet, tilbyde kompetent og grundig vejledning i forbindelse med dit boligkøb. Henrik sætter en stor ære i at komme hele vejen rundt, når det handler om at overskue dokumentation og sagforhold omkring bolighandel – mød ham hér og høre mere om, hvad han kan hjælpe dig med: https://www.youtube.com/watch?v=rhRh-VSNbcs

Flere nyheder