Gør-det-selv projekt med epoxy

13 maj 2022 Maria Laugesen

advertorial

Drømmer du om det smukke, robuste og slidstærke epoxy gulv i dit hjem eller på arbejdspladsen? Så er der faktisk muligheden for at gøre det selv, selvom du ikke har håndværksmæssig baggrund eller erfaring med lignende fra tidligere. Her kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på.

epoxy primer

Klargøringen er kritisk

Selvom et epoxygulv ikke er vanskeligt at lave, så kræver det alligevel lidt forberedelse og planlægning. Det er nemlig kritisk, at du sætter dig ind i, hvordan gulvet skal forberedes og arbejdet udføres, inden du kaster dig ud i projektet.

Planlægningen er et vigtigt trin, fordi epoxymaling hærder hurtigt efter blanding. Derfor skal alt være klar og parat, inden du blander selve produktet og går i gang. 

Det første trin er klargøring og rengøring af gulvet, hvor revner og huller bør udbedres, og hvor overfladen bør renses og støvsuges grundigt, så der ikke ligger støv og skidt. Herefter bør overfladen altid primes for at opnå det bedst mulige resultat. Derfor er en epoxy primer af god kvalitet et essentielt skridt på vejen mod et smukt resultat.

Med kvaliteten i centrum

Epoxygulve er ikke det dyreste at lave, men nogle tænker alligevel i at spare endnu mere. Det er dog vigtigt, at du ikke blot vælger det billigste produkt, men i stedet vægter kvaliteten højt og sørger for at vælge en blanding, der passer til lige netop dit formål. Der ér nemlig forskel, og det vil kunne ses på det færdige resultat.

Vær omhyggelig med arbejdet – både forberedelsen og ved selve påføringen, så du undgår dumme sjuskefejl. Det vil ærgre dig at se ujævnheder og revner, fordi man var lidt for hurtig med arbejdet. Og sidst, men ikke mindst, så tænk på at vælge en farve, du bliver glad for, og som samtidig fungerer rent praktisk i rummet.

Flere Nyheder