Har du brug for en maler, eller klarer du dig selv?

20 januar 2021 Camilla Skøtt

Det kan være lidt svært at vurdere, om man har brug for professionel hjælp eller ej. Især når det kommer til en sag som malerarbejde. Det er jo ikke vanvittigt svært, og de fleste af os kan vel finde ud af at male – eller hvad?

Det er de færreste, der har lyst til at spilde penge på håndværkere, og hvis du er ferm på fingrene, overvejer du derfor med sikkerhed, om du ikke bare skal male selv. Vi har talt med en maler (https://malerkanonen.dk/maler-ishoej/) for at høre, hvilke spørgsmål man skal stille sig selv, når man skal finde ud af, om man har brug for hjælp.

Det er ret enkelt, siger han: “For det første skal du naturligvis overveje, om du rent faktisk KAN male. Det er altså ikke så ligetil at undgå helligdage og gardiner. Derefter skal du finde ud af, om du har de rette kompetencer til at vælge maling, og sidst men ikke mindst bør du overveje, om du gider at bruge penge på kvalitetsmaterialer, som du så skal have stående i skuret efterfølgende.”

Og det er ikke det eneste, du skal spørge dig selv om – der er også det helt essentielle spørgsmål: Gider du?

Har du lyst til at male?

“Mange af de kunder, der henvender sig, fortæller, at de enten har været i gang selv, og har fundet ud af, at det var mere omfattende, end de troede, eller at ganske enkelt ikke kan overskue at male selv. Du skal derfor spørge dig selv, om du rent faktisk gider at male,” forklarer maleren.

Der går hurtigt mange timer med at male, hvis det er en hel bolig, der er tale om, og mens maleren kan klare det hele i løbet af en dag eller to, fordi det er hans arbejde, skal du måske bruge en uge eller to, fordi du skal male efter arbejde.

Flere Nyheder