Hvad er din tilgang til kunst?

10 marts 2020 Anders Lundtang Hansen
Hvad er din tilgang til kunst?

Vi skal i dette indlæg ikke diskuttere så meget, hvilken type af kunst man foretrækker fremfor andre tilarter, men mere hvordan men møder disse kunstværker, om det så er på et galleri, som performance kunst eller andre steder i verden.

De fleste af os ser jo kunst som noget, man opsøger, men kunst kan være alle vegne og inspirere os, og ofte er det mødet med kunsten, det spontane, det pludselige og især det uventede, som påvirker os mest.

For hvis man ved, at man skal til at møde noget kunst, så har man en forventning til dette, og man tager både bevidst og ubevidst nogle briller på, ud fra hvilke man analyserer og ser den her kunst.

Det kan være alt fra, at man skal anmelde det, at man tager en tur alene for at lade sig påvirke af kunsten – men er man så helt åben for kunstens indspark på en? – eller man gerne vil imponere en date ved at invitere vedkommende på en forestilling.

Kunst kommer jo som nævnt i mange afstøbninger, og som regel forbereder man sig til det møde, men det er også bevidst, at man måske skal have en sindstilstand for at kunne opleve kunsten på kunstens præmisser.

Andre gange er det måske en bestemt følelse, man bliver nødt til at åbne op for og blotte sig, for at man kan blive godt mærket af kunstens udtryk og indtryk.

Det er jo i symbiosen med kunsten, at man oplever og føler sig mest som menneske, men det er ikke altid ligetil at komme dertil, og specielt ikke hvis man skal forberede sig på dette.

Derfor er det måske netop det spontane møde, hvor man ikke har paraderne oppe, der kan skabe den største påvirkning på en med kunstens virke, og man bør frigøre sig for fordomme og det, der foregår omkring en af andre ting.

Tjek også disse sider:

https://vielskerkunst.dk/
https://KunstForLivet.dk/
https://AltOmKunst.dk/
https://HvadKunst.dk/
https://ErDetKunst.dk/
https://BedsteKunst.dk/
https://NyesteKunst.dk/
https://GammeltKunst.dk/
https://kunst-kultur.dk/
https://Fresko.dk/
https://kunzt.dk/
https://kunstinspiration.dk/

Flere nyheder