Undulaten er et populært kæledyr

10 marts 2020 Heidi Kirkebække
Undulaten er et populært kæledyr

Undulaten er et af de mest populære kæledyr herhjemme. Den er nysgerrig og kan gøres tam, hvis man tager sig tid til det. Og så er den typisk en rigtig selskabspapegøje, som er underholdende og kan lide at være sammen med både børn og voksne. Med tålmodighed og rolige bevægelser kan man vænne sin undulat til at sidde på hånden. Det går typisk nemmest med undulater, som har været vant til menneskehænder, siden de var unger.

Undulaten er en lille papegøje, som stammer fra Australien, hvor den stadig lever frit i naturen i store flokke. De vilde undulater i Australien er grønne, mens de tamme, vi har som kæledyr herhjemme, findes i et væld af fine farver. De kan for eksempel være blå, hvide, gule eller have flere farver.

Undulater er sociale dyr og har det bedst, hvis de bor flere sammen. Hvis man har både en han og en hun, er der naturligvis en sandsynlighed for, at der også kommer unger i buret. Undulater er kønsmodne, når de er cirka et halvt år gamle. Hvis man ikke ønsker sig fugleunger, kan man fint have to hanner boende sammen, og somme tider går det også med to dame-undulater. Hunnerne har dog oftere tendens til ikke at kunne enes.

Den såkaldte vokshud, som sidder lige over næbbet afslører fuglens køn. De voksne hanner har blåt vokshud, mens det hos hunnerne er brunt.

Det er vigtigt, at undulaten bor i et bur, som er stort nok til, at den kan flyve i det. Og så skal den gerne have et sted, den kan gemme sig. Man kan for eksempel give den en gren med en masse blade, der kan fungere som skjulested. Undulater er også glade for at have lidt legetøj i buret – og meget gerne en eller flere grene, de kan sidde på og gnave i.

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

Flere nyheder