Vær selektivt med alt det nyt, du jager

10 marts 2020 Anders Lundtang Hansen
Vær selektivt med alt det nyt, du jager

Nærmere bestemt skal vi i denne artikel fokusere på, når vi mennesker næsten hovedløst forsøger at være med på noderne med alt nyhedsstoffet, så vi kan tale med hos venner og familie, når et emne bliver bragt op – om man så suger til fra de sociale medier, hvor nyhederne serveres, eller man besøger alle nyhedshjemmesider og andre medier.

Du kender jo eksemplet selv med, at man er til en fest, som folk har givet udtryk for, at de virkelig har glædet sig til, men foruden at folk bruger tid på at iscenesætte sig på de sociale medier og vise, at de har en fest – selvom de er psykisk fraværende fra selve festen – så scroller de også på telefonen.

Så byder de lige ind med et: “Har du hørt, at…”, og det er i mere end ni ud af ti tilfælde ikke noget, der er sønderligt relevant, og selv hvis det er forholdsvist vigtigt, så var det nok noget, som man i gamle dage kunne have ventet med at få at vide til dagen efter, eller hvis man tændte for nyhederne om aftenen eller læste en avis.

Men vi er blevet så afhængige af, at vi vil have tingene at vide NU og helst gerne, inden de finder sted hvis muligt, og kan vi følge udviklingen live, så er det også at foretrække.

Hvor meget socialt nærvær har du ikke mistet, fordi du lige skulle følge med i en kamp på telefonen eller notere udviklingen i en retssag, der udspillede sig, som medierne sendte live fra?

Nogle af os er ligefrem afhængige af nyheder, og selvom det er godt at være orienteret og få et bredt nyhedsbillede med forskellige vinkler på, så skal man passe på, at det ikke tager overhånd fra de andre ting i ens liv.

Prøv at brug bare en dag, hvor du ikke hovedløst følger nyhedsstrømmen og oplev, at du godt kan fungere uden.

Tjek også disse sider:

https://nyhedsposten.dk/
https://daglignyt.dk/
https://BombastiskLiv.dk/
https://DagligTale.dk/
https://EnVerdenAfNyheder.dk/
https://NyhedsPuljen.dk/
https://NyhedsPlus.dk/
https://SOLOHISTORIE.dk/
https://udmelding.dk/
https://lidtnyt.dk/
https://danskenews.dk/
https://anchornews.dk/

Flere nyheder