Varmepumpe – det miljøvenlige alternativ

03 september 2018 Astrid Pedersen
Varmepumpe - det miljøvenlige alternativ

Mange mennesker betaler alt for mange penge for at få opvarmet deres bolig – penge, som kunne have været sparet med en mindre investering. Hvis du hører til dem, som gerne vil skære en ordentlig luns af din el- eller varmeregning, bør du overveje at få installeret en varmepumpe. En varmepumpe er et mere energi effektivt alternativ til dit fyr eller dine elpaneler, og er samtidig en mere miljøvenlig løsning. Da du tilmed kan opnå tilskud til etablering af en varmepumpe, er de samlede omkostninger ved anskaffelse og opsætning af en varmepumpe ikke så høje endda. Dertil kommer, at du kan opnå en reducering af din årlige varmeregning på op til 80% – og så har din nye varmepumpe hurtigt tjent sig selv ind. Du kan fyre op i radiatoren om vinteren og tage lange, varme bade med god samvittighed, såvel over for miljøet som over for din pengepung.

Hvilken type varmepumpe passer til min bolig?

Hvis du har besluttet dig for at vælge en miljøvenlig og energi besparende løsning til opvarmning af dit hus, er en varmepumpe det mest naturlige valg. Når du skal vælge, om du skal have en jord til vand varmepumpe (også kendt under betegnelsen jordvarme anlæg), en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe, bør du først og fremmest kigge på din boligs type og beskaffenhed. For at få et jordvarme anlæg, skal du have en grund af en vis størrelse, i hvilken rørene kan graves ned, samt en tilladelse af kommunen til opførelse af anlægget.

En luft til vand varmepumpe leverer en tilsvarende ydelse, og er knap så omstændelig og omkostningsfuld at installere. Du skal stadig være i besiddelse af et vandbaseret varmefordelings system i din bolig. Er dette ikke tilfældet, kan du erstatte de dyre elpaneler med en luft til luft varmepumpe.

Fin din nye varmepumpe på gramenergi.dk

Flere nyheder